515 Substante chimice in cosmeticele zilnice

224

Relatia dintre femei si cosmetice…o aventura plina de dragoste care dureaza de secole.

Lucios, binemirositor, imbietor, rezistent, iata cateva dintre atributele apreciate cand vine vorba de cumpararea unui nou produs din gama fardurilor sau cosmeticelor.  Dar…sanatos?

Cele mai multe dintre cosmeticele noastre preferate sunt cocktailuri de substante chimice produse industrial si potential periculoase, care ar putea deteriora sanatatea noastra. in unele cazuri, capacitatea lor “anti-imbatranire” este doar o accelerare imbatranirii pielii.
Cercetari realizate de Bionsen, o companie ce produce deodorant natural, au concluzionat ca o femeie gazduieste un numar uimitor 515 substante chimice sintetice diferite in corpul ei in fiecare zi.

Multe dintre acestea sunt, de asemenea, utilizate si in produsele de curatare de uz casnic si au fost asociate unor probleme de sanatate de la alergii si sensibilitate a pielii la tulburari mai grave hormonale, probleme de fertilitate si chiar cancer.

Parabenii, de exemplu, sunt conceputi pentru a mari perioada de valabilitate a produselor dvs. cosmetice, si sunt unii dintre cei mai utilizati conservanti pe scara larga din lume. Se gasesc in sampoane, geluri de par, geluri de ras si lotiuni de corp. Dar utilizarea lor este din ce in ce in ce mai controversata – o serie de studii diferite, ii acuza de probleme de sanatate grave, inclusiv cancerul de san, precum si probleme de fertilitate la barbati.
O cercetare realizata de Universitatea de Medicina, Kyoto sugereaza ca unii parabeni considerati inofensivi in trecut, cum ar fi metilparaben, pot suferi mutatii si deveni toxici atunci cand sunt expusi la lumina soarelui, provocand imbatranirea prematura a pielii si un risc crescut de cancer de piele. Acesta se gaseste in mai mult de 16.000 de produse, inclusiv cremele si pastele de dinti. Producatorii de produse cosmetice au aparat intotdeauna utilizarea parabenilor pe motiv ca acestia nu pot fi absorbiti in organism.

Dar multi cercetatori nu sunt de acord, inclusiv dr. Barbara Olioso, un chimist independent, care spune: “Cercetarile arata ca intre 20 si 60 la suta din parabeni pot fi absorbiti in organism”.

Este simplu ce avem de facut: sa citim cu atentie ingredientele si cu cat mai putine folosite, cu atat mai bine.

Pentru documentare, vizitati: www.cosmeticsdatabase.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here