Carne lipită cu lipici “Meat Glue”

363

Pui, porc, vita, peste laolalta. Si nu, nu ne referim la imprietenirea speciilor, ci la un nou mod de a vinde bucati aspectuoase de carne compusa din diferite resturi.

In industria carnii se folosesc numeroase trucuri printre care si utilizarea de “transglutaminaza” sau, simplu, “lipici de carne”. Este exact ceea ce se pare.

In timpul procesului puternic industrializat de a se transforma animalele in produse alimentare delicioase, raman o multime de bucați care nu sunt bune nici macar ca hrana pentru alte animale. Transglutaminaza poate fi folosita pentru a lipi aceste mici parti intr-o bucata care seamana foarte mult cu o felie compacta de carne. Patchwork cu alte cuvinte.
Procesul nu lasa urme, iar transglutaminaza nu se numara printre substantele necesare pentru a fi mentionate in tabelul de ingrediente.

Acest proces nu numai ca stabileste un pret egal pentru cele doua transe de carne diferite calitativ si similare vizual, dar, de asemenea, duce la situatia in care sa nu poti identifica sursele unei toxiinfectii alimentare deoarece “friptura” ar putea fi foarte bine incropita dintr-o duzina de vaci diferite.

Lipiciul de carne functioneaza in mod miraculos si pentru carnea de pui si fructe de mare, aceasta fiind o veste proasta pentru consumatorii musulmani, evrei, hindusi deoarece transglutaminaza are la baza sange de porc si vaca.

Asta in cazul in care macar partile lipite sunt de la acelasi tip de animal…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here