Friptura scoasa la imprimanta?

206

Imprimarea 3D a fost folosita pentru a crea pantofi sport, implanturi medicale, si, spre deliciul pasionatilor de arme de foc, un pistol de calibru 22. Deci, de ce nu si o friptura tiparita in 3D pentru un gratar?

Fundatia filantropica a investitorul miliardar Peter Thiel a anuntat o subventie de sase cifre pentru productia de carne printata bio, parte a unui plan ambitios de a aduce pe mesele din lume un set de tehnologii dezvoltate initial pentru a crea tesuturi medicale.

Beneficiarul grantului oferit de Fundatia Thiel, este Modern Meadow,o afacere inovatoare care sustine carnea imprimata 3D ca fiind un mod mai ecologic de a satisface o dorinta naturala pentru proteinele ​​animale.

Co-fondatorul companiei, Andras Forgacs a criticat aspru costul total al practicilor de obtinere a produselor animale, spunand: “daca te uiti la intensitatea resurselor folosite pentru a pregti un hamburger, vezi un adevarat esec.”
“Modern Meadow combina medicina regenerativa cu imprimarea 3D, o solutie economica si plina de compasiune pentru o problema globala”, a declarat Lindy Fishburne, directorul executiv al Labs Breakout, un proiect al Fundatiei Thiel.

Chiar daca imprimarea 3D de carne este inca in faza incipienta, mai ales din cauza costurilor ridicate, mult timp a fost doar o abordare science-fiction.

Pana in prezent, bio-imprimarea a fost aplicata pentru a construi tesuturi tri-dimensionale si structurile de organe pentru scopuri legate de medicina regenerativa. Aceasta tehnologie va fi adaptata pentru a obtine produse din carne pentru consum. Tehnologia are mai multe avantaje in comparatie cu incercarile anterioare de a obtine carne in vitro. Particulele de cerneala bio pot fi preparate (ulterior reproduse) cu amestecuri de celule de diferite tipuri. Imprimarea asigura forma coerenta, in timp ce post-imprimarea duce la formarea structurii.

Productia de carne in vitro se doreste a fi fezabila, viabila economic si ecologica din punct de vedere practic.

Sursa articol: Cnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here