Topul celor mai puternic procesate alimente si ingrediente

191

Acest top include atat coloranti sintetici (tartrazina), cat si indulcitori artificiali.

1. Coloranti indulcitori rafinati – sunt goliti de nutrienti. Printre acestia se numara zaharina, aspartam, sucraloza. Varianta naturala poate consta in sirop de artar, sirop de orez, sirop de agave.

2. Grane procesate – in special produsele fabricate din faina alba de grau, de orez. Dar procesarea elimina tocmai partea cea mai nutritiva a taratelor si boabelor pentru a creste perioada de valabilitate. Varianta naturala: cereale si faina integrala.

3. Carne si fructe de mare din crescatorii artificiale – pot contine antibiotice, organisme modificate genetic, hormoni. Alternativa este sa cumparati local sau sa cautati etichetele ce atesta fructele de mare ca provenind din mediul lor natural.

4. Uleiuri rafinate – sunt rezultate chimice, majoritatea chiar modificate genetic sau hidrogenate. incercati sa folositi unt ghee, ulei de masline nerafinat, de cocos. Pentru ca “Inovatiile in domeniul alimentar nu sunt de bun augur”

5. Imitatii alimentare – praf de limonda, pudra cu aroma de branza etc. Cumparati varianta reala.

6. Produsele low-fat sau fara grasimi – sunt procesate pentru eliminarea grasimilor naturale, dar, in plus, pentru manipularea gustului saracit de naturalete sunt si suprasaturate cu zahar. “Ne-au ingrasat tocmai produsele fara grasimi.”

7. Mancarea fast food – “Pana si salata de la MD este plina de sirop de porumb”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here