Ce pot sa fac daca porumbeii au paduchi?

862

Paduchii sunt una din cele mai intalnite probleme dintr-un cotet si pot pune probleme cateodata. Sunt mai multe feluri de paduchi, dar toti pun cam aceleasi probleme, diferenta ar fi ca unii se hranesc cu sangele gazdelor si altii cu penele acestora (acestia se intalnesc la porumbei). Daca nu sunt multi paduchi, acestia pot sa nu fie observati pe porumbel, dar daca acestia se inmultesc, porumbeii devin nelinistiti, agitati si se ciugulesc continuu pentru ca paduchii provoaca mancarime. Pasarile cu paduchi au penele gaurite. Din cauza mancarimii porumbeii pot parasii ouale care le clocesc sau puii, iar pasarile slabite sau tineretul pot murii in cazul unei infestaii masive.

Pentru a evita infestarea cu paduchi porumbeii trebuie supravegeati aproape zilnic daca se scarpina si daca penele arata normal. Curatenia adapostului este foarte importanta, la fel ca si baia saptamanala in care se poate adauga sare de bucatarie sau solutie contra paduchilor. Daca porumbeii sunt deja infestati, acestia se pot pudra cu pudra sau solutie impotriva paduchilor direct pe corp. Este foarte important sa se faca si dezinsectia adapostului, daca se poate prin flambare si sa se stropeasca cu solutii insecticide (care sa se repete dupa ~ 7-8 zile).

Eu am folosit Romparasect de la Romvac cu rezultate foarte bune. Am folosit 2 ml/l apa si am stropit tot cotetul (porumbeii nu erau inauntru, au intrat dupa ce s-a uscat solutia) si folosesc 1 ml/l apa pentru baie. Produsul mi se pare foarte bun desi nu am incercat altele. Nu vreau sa fac reclama la produs, dar mi se pare normal sa spun ce folosesc ca sa pot ajuta pe cine are nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here